Tämä sivu on tulostettu Merikarvian kunnan internet-sivuilta (www.merikarvia.fi)Palvelut > Asuminen

Asuminen

»KATSO OLLIN AJATUKSET, MILLAISTA ON LASTEN KASVATUS MERIKARVIALLA
»KATSO, MITEN MAARITISTA TULI ENSIN MÖKKILÄINEN JA SITTEN VAKITUINEN ASUKAS
»KATSO NIIN SELVIÄÄ, MIKSI FRANS PERHEINEEN MUUTTI MAALLE
Tervetuloa asumaan meren ja joen Merikarvialle!
Merikarvia on viihtyisä kunta Porin pohjoispuolella valtatie 8:n varrella. Kuntakeskus sijaitsee meren rannalla. Matkaa Poriin on noin 50 kilometriä. Elinkeinorakenne painottuu palveluihin ja teollisuuteen, mutta myös alkutuotannolla on tärkeä merkitys.
Keskustassa on markettasoisia päivittäistavara- ja erikoisliikkeitä, esimerkiksi vaate-, kodinkone-, rakennustarvikekauppoja sekä Alko. Kaikenikäisille suunnatut peruspalvelut ovat monipuoliset. Kunnassa on kattavasti tarjolla päivähoitopaikkoja perheen pienimmille ja hoivapalveluja vanhimmalle väelle. Keskustassa toimii ala- ja yläkoulu sekä lukio.

Harrastusmahdollisuuksia tarjoavat muun muassa Vapaa-aikakeskus Rysän uimahalli, jota minikylpyläksikin kutsutaan sekä uusi jäähalli. Merikarvialla on kansalaisopisto, kirjasto, valaistu kuntorata sekä yleinen uimaranta. Kalastajille ja retkeilijöille mahdollisuuksia tarjoaa Merikarvianjoki. Hyvät venereitit houkuttelevat veneilemään, melomaan ja kalastamaan. Viihtyisät laavut ja kodat joen varrella sekä kaksi riippusiltaa keskustassa ja yksi Lankoskella lisäävät retkeilyelämyksiä.
Keskustan rivi- ja kerrostaloissa on tarjolla vuokra-asuntoja.

Tervetuloa Merikarvialle!
 Merikarvian kunta • puh. 044 724 6333 • etunimi.sukunimi@merikarvia.fi