Huom! Olet Merikarvian kunnan arkistosivuilla, näitä sivuja ei enää ylläpidetä.
Siirry tästä Merikarvian kunnan nykyisille verkkosivuille: www.merikarvia.fi
Huom! Olet Merikarvian kunnan arkistosivuilla, näitä sivuja ei enää ylläpidetä.
Siirry tästä Merikarvian kunnan nykyisille verkkosivuille: www.merikarvia.fi
 
Suomeksi in English p� svenska
Ajankohtaista
Kuulutukset ja ilmoitustaulu
Ta­pah­tu­ma­luet­te­lo
Ajankohtaista > Kuulutukset ja ilmoitustaulu > TIEDOTE: Koronaepidemiaan liittyviä palveluita Merikarvialla (päivitetty 19.8.2020)

TIEDOTE: Koronaepidemiaan liittyviä palveluita Merikarvialla (päivitetty 19.8.2020)

Julkaistu 31.3.2020
Näkyvissä 31.3.2020 alkaen
Koronaepidemiaan liittyviä palveluita Merikarvialla

•Perusturva on aloittanut kankaisten kasvomaskien jakamisen vähävaraisille yhteistoiminta-alueen asukkaille. Valtiovarainministeriön suositusten mukaisesti jokainen hankkii maskin itse. Kunnat huolehtivat, että maskeja on saatavilla kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville ilmaiseksi käyttösuosituksen voimassaoloalueella. Monikäyttöisiä kankaisia kasvomaskeja jaetaan vähävaraisille Porissa, Ulvilassa ja Merikarvialla.
Merikarvialla maskeja on saatavilla terveysasemalta (Antintie 52) arkisin klo 8–16.

•Ikäihmisten palvelunumero ja lapsiperheiden palveluneuvonta palvelevat jatkossa arkisin klo 8-16. Koronaneuvontapuhelin palvelee edelleen arkisin ja viikonloppuisin klo 8-16 ja henkisen tuen puhelin arkisin klo 8-16. Porin perusturvan koronavirusepidemian aikaisiin palvelunumeroihin voivat soittaa kaikki Porin, Ulvilan ja Merikarvian asukkaat.

•Koronaneuvontanumero palvelee porilaisia, ulvilalaisia ja merikarvialaisia jatkossa arkisin kello 8-16. Koronaneuvontanumeron aukioloaikojen ulkopuolella akuuteissa koronaan liittyvissä asioissa tulee soittaa Satasairaalan päivystysnumeroon 116 117. Jos koronaneuvontanumerossa on ruuhkaa, voit jättää takaisinsoittopyynnön. Koronaneuvontapuhelussa tehdyn hoidon tarpeen arvioinnin perusteella asiakas saa itsehoito-ohjeet tai tarvittaessa hänet ohjataan koronaterveysasemalle Itä-Porin terveysasemalle, os. Herralahdenraitti 2.

•Sosiaalipäivystys palvelee ympäri vuorokauden (24 h), puh.02 623 4380. Sosiaalipäivystykseen voi ottaa yhteyttä, kun tarvitaan kiireellistä sosiaalityön apua esimerkiksi perheen kriisi- tai hätätilanteessa tai kun on kyse lapsen, nuoren, ikääntyneen tai vammaisen henkilön kiireellisestä avun tarpeesta.

•Nuorten vastaanoton chat-palvelu sekä Vanhemman Jelppi –chat auttavat myös koronaepidemian aiheuttamissa arjen huolissa matalalla kynnyksellä. Nuorten vastaanoton chat-palvelun ammattilaisiin saa chatin kautta yhteyden joka arkipäivä kello 8.30-15 välisenä aikana. Perheneuvolan Vanhemman Jelppi –chat on avoinna maanantaista torstaihin kello 12-13.

•Palveluneuvonnasta saa neuvontaa, ohjausta ja tarvittaessa apua esimerkiksi ateriapalveluiden, kauppapalveluiden ja kotihoidon järjestämiseen. Palvelunumerossa on mahdollisuus takaisinsoittopalveluun. Ikäihmisten palvelunumero puh. 02 623 4466 (ma-pe klo 8-16).

•Perusturvan koronaepidemian suojainpuhelinnumerosta voi tiedustella muun muassa perusturvan toimintayksiköissä käytössä olevien suojainten käytöstä. Myös suojainten hankintaan liittyvät tarjoukset voi soittaa tai siirtää kyseiseen numeroon. Puhelimeen vastaa terveydenhuollon ammattilainen arkisin klo 8-16. Puhelinnumero on 044 701 1400.

•Mikäli soittajan tiedustelu ei koske koronavirusta, niin merikarvialaiset soittavat Merikarvian terveyskeskuksen ajanvaraukseen, puh. 044 701 0878 (koko Porin perusturvan keskitetty ajanvaraus puh. 02 621 5000).

•K-market Merikarvian verkkokauppa ja kotiinkuljetus toimivat normaalisti. Lisäksi K-market Merikarvia tarjoaa valmiuslain aikana mahdollisuuden tehdä tilauksen sähköpostilla (kmmerikarvia@gmail.com) tai puhelimella klo 11 - 14, puh. 010 3280330. Tilaus toimitetaan seuraavana päivänä. Ostoslistan lisäksi tarvitaan nimi, osoite ja Plussakortin numero, mikäli haluat plussapisteet ja plussa-alennukset ostoksista. Maksutapoja ovat toistaiseksi käteinen ja lasku. Kotiinkuljetuksia järjestetään joka arkipäivä klo 16 - 18 ja se maksaa Plussakortilla keskustan alueella 9,90 € ja ilman etukorttia 12,90 €, muualle Merikarvialle on 2 € kalliimpi.

•Merikarvian apteekin kotiinkuljetuspalvelu toimittaa ikäihmisten ja riskiryhmäläisten lääkkeet tarvittaessa suoraan kotiin. Toimitusaika ja maksutapa sovitaan erikseen. Kuljetuksen hinta on 10 €. Palvelu toimii seuraavasti:
-soita apteekkiin, puh. 02 551 1599
-varaa esille oma henkilötunnuksesi (Kela-kortti) sekä lista tarvittavista lääkkeistä
-apteekki toimittaa tilauksen sovitusti
-maksu tapahtuu lääkkeiden toimituksen yhteydessä ensisijaisesti pankkikortilla
-varaathan henkilöllisyystodistuksen tai Kela-kortin toimituksen tarkastamista varten
Päivitetty 19.8.2020 - Tulostettava versio -
 
 
 Merikarvian kunta • Kauppatie 40, 29900 Merikarvia • puh. 044 7246 333 • etunimi.sukunimi@merikarvia.fi
Sivuston toteutus: Hakosalo Innovations Oy