Huom! Olet Merikarvian kunnan arkistosivuilla, näitä sivuja ei enää ylläpidetä.
Siirry tästä Merikarvian kunnan nykyisille verkkosivuille: www.merikarvia.fi
Huom! Olet Merikarvian kunnan arkistosivuilla, näitä sivuja ei enää ylläpidetä.
Siirry tästä Merikarvian kunnan nykyisille verkkosivuille: www.merikarvia.fi
 
Suomeksi in English p� svenska
Yhteystiedot
Las­ku­tu­so­soi­te
Merikarvian kunnan puhelinnumerot
Hallinto ja talous
Si­vis­tys­toi­mi
Var­hais­kas­va­tus
Kult­tuu­ri­toi­mi
Tekninen toimi
Vapaa-aikatoimi
Maa­ta­lous­toi­mi
Ravinto- ja puhtauspalvelut
Sosiaali- ja terveystoimi
Ope­tus
Merikarvian yrittäjien puheenvuoro > Ajankohtaista > Kuulutukset ja ilmoitustaulu
« Edellinen | Seuraava »

Merikarvian yrittäjien puheenvuoro

Kenelle kiitos kuuluu?

Jokin aika sitten kirjoitin ennätysten Merikarviasta ja jätin portin auki vielä yhdelle ennätykselle, joka sitten toteutuikin 13.11. Raumalla Yrittäjäaktiivinen kunta menestyy -seminaarin yhteydessä. Satakunnan Yrittäjät palkitsi Merikarvian kunnan Satakunnan yrittäjäaktiivisimpana kuntana vuonna 2012.

Hyvällä syyllä voidaan todeta, että Merikarvian kunta on palkintonsa ansainnut, mutta kuten otsikko kysyy, kenelle kiitos kuuluu? On aivan selvää, että nykyinen virka- ja luottamushenkilöstö on kiitoksensa ansainnut. Koko kunnan johtoryhmä - etunenässä kunnanjohtaja Pentti Ala-Luopa ovat varsin voimakkaasti sitoutuneet yrittäjyyden edistämiseen Merikarvialla. Kunnanvaltuustossa on vuosia ollut yrittäjäyhdistyksen jäseniä erittäin hyvin edustettuna. Tulevassa valtuustossa jäseniämme on peräti 33%.

Perinne ja asenne ovat ne kaksi asiaa, jotka mielelläni nostan esiin. Merikarvialla on erittäin pitkät perinteet kunnan ja yrittäjien yhteistyössä. Säännöllisiä tapaamisia on järjestetty vuosikymmeniä. Haluaisin mainita sellaiset henkilöt yhteistyön alkumetreiltä kuin yhdistyksemme puheenjohtaja Risto Rantalan ja kunnanjohtaja Olavi Järvisen. Heidän aloittamaansa työtä ovat enemmän kuin ansiokkaasti jatkaneet nykyinen kunnanjohtajamme ja omat puheenjohtajamme Mikko Leppänen, Jouko Elevaara, Olli Roos ja Tapani Kuusinen. Itselläni on ollut helppoa jatkaa edellisten puheenjohtajien työtä. Palkinnon luovutustilaisuudessa Satakunnan Yrittäjien puheenjohtaja Anne Suominen lainasi osuvasti Sireenin Papan sanoja - eli pitäisikö Merikarvian yrittäjämyönteisyyden perinteet viedä jopa niin pitkälle?

Asenne vaikuttaa kaikkeen. Merikarvialla on jo pitkän aikaa ymmärretty, että oikeanlaisella asenteella päästään pitkälle. Yrittäjämyönteisyys näkyy kaikessa kunnan päätöksenteossa. Viimeisimpänä osoituksena on yritysvaikutusten käyttöönotto ihan virallisestikin pari kuukautta sitten. Tällaisilla virallisilla lupauksilla ei ole kuitenkaan mitään merkitystä, jos asenne ei ole kohdallaan. Täällä on vallinnut jo useamman valtuustokauden puolueista riippumaton yhteisymmärrys siitä, että menestyvä kunta tarvitsee menestyviä yrittäjiä. Asia on myös toisin päin. Uskon, että suurin osa paikallisista yrittäjistä on tyytyväisiä täällä ja he edesauttavat kunnan omien päätösten toteuttamista omilla toimillaan. Yhteen hiileen puhaltaminen on kaikkien etu.

Työ on kuitenkin aina kesken. Merikarvian kunnan saama palkinto on kiertopalkinto ja jos haluamme sen jatkossakin olevan täällä, niin muutamaan asiaan tarvitaan vielä pieniä parannuksia. Näihin, ehkä vähäpätöisiltäkin tuntuviin asioihin, on jo kuitenkin heti ensi vuonna luvassa kohennusta. Pienhankintailta järjestetään mahdollisesti jo tammikuussa. Sinne jokainen yrittäjä on tervetullut, jos on pienikin mahdollisuus, että pystyy tarjoamaan joko palveluita tai muita tuotteita kunnalle. Hankintalaki antaa mahdollisuuden, että alle 30 000 € vuosiostoja ei tarvitse kilpailuttaa oman kunnan ulkopuolelle, vaan sen alle jäävät ostot voidaan suorittaa ilman kilpailutusta. Toivottavasti yrittäjät tarttuvat haasteeseen ja osallistuvat kyseiseen tilaisuuteen. Toinen uudistus on merkittävä yrityskasvatuksen lisääminen Merikarvian yläasteella ja lukiossa. Uskon, että kun vielä nämä asiat hoidetaan kuntoon, voimme rakentaa upealle kiertopalkinnolle pysyvän jalustan. Vaikka Merikarvia voitti, mottoni on: Tärkeintä ei ole voitto, vaan ylivoimainen voitto! Jatkakaamme tätä hyvää työtä, jottei palkintoa tarvitse luovuttaa enää muille.

On vaikea nimetä kenelle kiitos kuuluu. Mielestäni se kuuluu meille kaikille merikarvialaisille: jokaiselle kunnan virka- ja luottamus-henkilölle, jokaiselle yrittäjälle, jokaiselle asukkaalle ja jokaiselle lomailijalle, jotka elävöittävät Merikarvian talouselämää.

Kiitos teille kaikille!
Teuvo Uusimäki
puheenjohtaja

Päivitetty 14.11.2012 - Tulostettava versio -
 
 
 Merikarvian kunta • Kauppatie 40, 29900 Merikarvia • puh. 044 7246 333 • etunimi.sukunimi@merikarvia.fi
Sivuston toteutus: Hakosalo Innovations Oy