Huom! Olet Merikarvian kunnan arkistosivuilla, näitä sivuja ei enää ylläpidetä.
Siirry tästä Merikarvian kunnan nykyisille verkkosivuille: www.merikarvia.fi
Huom! Olet Merikarvian kunnan arkistosivuilla, näitä sivuja ei enää ylläpidetä.
Siirry tästä Merikarvian kunnan nykyisille verkkosivuille: www.merikarvia.fi
 
Suomeksi in English p� svenska
Ajankohtaista
Kuulutukset ja ilmoitustaulu
Ta­pah­tu­ma­luet­te­lo
Ajankohtaista > Kuulutukset ja ilmoitustaulu > Merikarvian kunta on päivittänyt korona-ohjeistustaan. Tämä ohje on voimassa 29.1.2021-28.2.2021.
« Edellinen | Seuraava »

Merikarvian kunta on päivittänyt korona-ohjeistustaan. Tämä ohje on voimassa 29.1.2021-28.2.2021.

Julkaistu 29.1.2021
Näkyvissä 29.1.2021 alkaen
Koronatilanne on ollut koko epidemian ajan hyvä Merikarvialla, valitettavasti nyt Satakunnassa kuitenkin on siirrytty takaisin kiihtymisvaiheeseen. Meillä on toimittu rajoitusten suhteen proaktiivisesti, joten isoja kiristyksiä ei voida enää tehdä. Kiitos kaikille erinomaisesta suhtautumisesta ja toiminnasta haastavassa tilanteessa, toteaa kunnanjohtaja Kimmo Puolitaival.

Kehotamme käyttämään maskeja aina kun kohtaamme toisiamme

Kunnan työntekijöitä kehotetaan käyttämään kasvomaskia. Kehotus koskee myös huoltajia, saattajia ja muita ulkopuolisia aikuisia (yli 15 vuotiaita), jotka liikkuvat kunnan tiloissa. Maskit ovat käytössä nyt myös kuudesluokkalaisilla, yläkoulussa ja lukion oppilailla. Koulukuljetuksen aikana kaikilla kuljetettavilla ja kuljettajalla on maski käytössä.

Kunta suosittelee maskin käyttöä kaikissa julkisissa sisätiloissa, esimerkiksi kaupoissa, ostoskeskuksissa, pukuhuoneissa, samoin sosiaali- tai terveyspalveluissa asioidessa. Kasvomaskia tulee käyttää joukkoliikenteessä, matkalla koronavirustestiin ja kun saapuu riskialueelta. Maskin käytöstä on tullut meille jo luonnollinen osa arkirutiineja, toteaa kunnanjohtaja Kimmo Puolitaival.

Merikarvian kunta jakaa sosiaalisin perustein maskeja Merikarvian terveysasemalla arkisin klo 8:00 – 12:00.

Vapaa-aika ja harrastukset

Kokoontumisia ja fyysisiä kontakteja pyritään välttämään, etäharrasteryhmiä on tarjolla ja vapaa-aikatoimen tilat ovat käytössä rajoituksin. Alle 20-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta jatkuu.
Suosittelemme luonnollisesti edelleen myös ulkoliikuntaa.

Merikarvia-Siikaisten kansalaisopiston toimintaa toteutetaan rajoitetusti. Esim. kuorot voivat toimia toistaiseksi vain etänä ja liikuntakurssien lähiopetuksen opiskelijamääriä on rajoitettu max. 10 henkilöön. Joidenkin kurssien alkua on jouduttu siirtämään eteenpäin ja etätoteutuksia on lisätty. Tietoa kurssitarjonnastamme löytyy

Sivistyspalvelut

Varhaiskasvatus ja esiopetus jatkuu päiväkodilla. Samoin jatkuu lähiopetus peruskoulussa ja lukiossa. Hiihtoloma-aikana suosittelemme välttämään tarpeetonta matkustamista.

Asiointi ja kokoontumiset

Asiointi kunnan työntekijöiden kanssa suositellaan hoitamaan puhelimitse ja sähköpostitse. Välttämättömiä asiakaskäyntejä ja tapaamisia varten voi tehdä ajanvarauksella.

Kaikki yli 5 hengen palaverit ja kokoontumiset suositellaan edelleen pidettävän etänä. Suositus koskee kaikkia kunnan sisäisiä ja ulkoisia kokouksia, ml. kunnanvaltuusto, kunnanhallitus ja lautakunnat. Etätyötä suositellaan Satakunnassa sovellettavaksi valtioneuvoston ohjeiston mukaisesti aina kun se on mahdollista, myös yksityisille työnantajille.

Suositus on, että yli 10 henkilön sisätiloissa pidettäviä yksityistilaisuuksia ei järjestettäisi eikä niihin osallistuttaisi. Lisäksi suositellaan huomioimaan, että saman työyhteisön jäseniä osallistuisi enintään 5 samaan vapaa-ajan tilaisuuteen.

Alueellisia suosituksia ja ohjeistuksia tulee noudattaa

Edelleen on tärkeätä muistaa hyvä käsihygienia, turvavälit, kontaktien ja turhan liikkumisen vähentäminen. Koronavilkku-sovelluksen lataaminen puhelimeen on erittäin suositeltavaa.
Koronatestiin on hakeuduttava heti lievien oireiden ilmaannuttua.

Koronaneuvonta palvelee numerossa 02 623 4333 (joka päivä klo 8-16). Sinulle tehdään hoidon tarpeen arviointi ja pääset tarvittaessa testiin (os. Maantiekatu 31) tai infektiovastaanotolle (os. Otavankatu 3). Voit tehdä myös netissä oirearvion osoitteessa www.omaolo.fi.

Lisätietoa alueellisista suosituksia löydät
ja
Päivitetty 29.1.2021 - Tulostettava versio -
 
 
 Merikarvian kunta • Kauppatie 40, 29900 Merikarvia • puh. 044 7246 333 • etunimi.sukunimi@merikarvia.fi
Sivuston toteutus: Hakosalo Innovations Oy