Huom! Olet Merikarvian kunnan arkistosivuilla, näitä sivuja ei enää ylläpidetä.
Siirry tästä Merikarvian kunnan nykyisille verkkosivuille: www.merikarvia.fi
Huom! Olet Merikarvian kunnan arkistosivuilla, näitä sivuja ei enää ylläpidetä.
Siirry tästä Merikarvian kunnan nykyisille verkkosivuille: www.merikarvia.fi
 
Suomeksi in English p� svenska
Ajankohtaista
Kuulutukset ja ilmoitustaulu
Ta­pah­tu­ma­luet­te­lo
Ajankohtaista > Kuulutukset ja ilmoitustaulu > Koronarajoituksia lievennetään. Sosiaali- ja terveyspalvelut laajemmin saatavilla 1.6. alkaen

Koronarajoituksia lievennetään. Sosiaali- ja terveyspalvelut laajemmin saatavilla 1.6. alkaen

Julkaistu 26.5.2020
Näkyvissä 26.5.2020 alkaen
Hallituksen linjausten mukaisesti sosiaali- ja terveyspalveluissa koronatilanteen vuoksi tehtyjä rajoituksia lievennetään asteittain 1.6. alkaen. Kaikessa toiminnassa tullaan huomioimaan turvavälit ja sekä asiakkaiden että henkilökunnan turvallisuus. Tästä johtuen palveluita avataan porrastaen ja kävijämääriä saatetaan rajoittaa. Toiminta saattaa olla myös osin suppeampaa kuin ennen koronatilanteesta aiheutuneita sulkuja.
Seuraavat toiminnot aukeavat 1.6.2020 alkaen
Kuntouttavan työtoiminta on mahdollista ja sen palveluja kasvatetaan entisiin mittoihinsa vähitellen.

Tinki ja Jopi avataan lopuille asiakkaille. Toiminnassa huomioidaan turvavälit ja ryhmäkoot pidetään pieninä. Käyntipäiviä on vähemmän kuin normaalissa tilanteessa ja ryhmät porrastetaan, mutta kuitenkin kaikki kuntouttavan päivä- ja työtoiminnan asiakkaat pääsevät osallistumaan toimintaan. Uusia asiakkaita otetaan, jos ryhmissä on tilaa. Etätapaamiset ja yhteydenpito puhelimitse jatkuvat edelleen.

Kohtaamispaikka Positiimin toiminta jatkuu osapäiväisesti. Asiakkaita tavataan sovitusti myös etänä tai paikan päällä.

Pormestarinluodon ja Pihlavan asukastuvat aukeavat. Tiloihin saa tulla kymmenen asiakasta kerrallaan, jotta kaikkien asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus voidaan taata.

Vammaispalveluiden työ- ja päivätoiminnat avautuvat portaittain. Asiakkaille ilmoitetaan asiasta puhelimitse. Tilapäishoitopaikka Poiju palvelee kesäkuun alusta alkaen jälleen normaalisti.

Kiireetöntä hoitoa tullaan lisäämään sekä avosairaanhoidossa, avoterveydenhuollossa, kuntoutuspalveluissa että suun terveydenhuollossa. Asiakkaan turvallisuudesta huolehditaan ohjeiden mukaan. Työntekijöillä on käytössä suojaimet.

Palvelusetelien käyttö mahdollistetaan. Esimerkiksi palveluseteleillä ostettava lääkinnällinen kuntoutus myös riskiryhmiin kuuluvilla voidaan toteuttaa vastaanotoilla. Palveluntuottaja huolehtii asiakkaan turvallisuudesta vastaanotolla sekä työntekijän suojainten käytöstä.

Myös yli 70-vuotiaat voivat tulla kiireettömälle vastaanotolle tai palvelusetelillä ostettavaan kuntoutukseen. Asiakkaan turvallisuudesta huolehditaan tartuntatautiohjeiden mukaisesti.

Kaikissa palveluissa tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Palveluihin ei saa tulla, jos tuntee olonsa hiemankin hengitystie-oireiseksi.
Lisätietoja antavat:
Sanna Mustajoki-Kunnas, perusturvajohtaja, puh. 044 701 8053
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Pirjo Rehula, vanhuspalveluiden johtaja, puh. 044 701 4463
Mari Levonen, sosiaali- ja perhepalveluiden johtaja, puh. 044 701 6102

Aiheeseen liittyvää materiaalia:
www.pori.fi/korona
Päivitetty 26.5.2020 - Tulostettava versio -
 
 
 Merikarvian kunta • Kauppatie 40, 29900 Merikarvia • puh. 044 7246 333 • etunimi.sukunimi@merikarvia.fi
Sivuston toteutus: Hakosalo Innovations Oy