Huom! Olet Merikarvian kunnan arkistosivuilla, näitä sivuja ei enää ylläpidetä.
Siirry tästä Merikarvian kunnan nykyisille verkkosivuille: www.merikarvia.fi
Huom! Olet Merikarvian kunnan arkistosivuilla, näitä sivuja ei enää ylläpidetä.
Siirry tästä Merikarvian kunnan nykyisille verkkosivuille: www.merikarvia.fi
 
Suomeksi in English p� svenska
Ajankohtaista
Kuulutukset ja ilmoitustaulu
Ta­pah­tu­ma­luet­te­lo
Ajankohtaista > Kuulutukset ja ilmoitustaulu > Ammattilaisten suorittamat terveyden ja hyvinvoinnin kannalta tarpeelliset käynnit kotona, sairaalan osastoilla ja asumisyksiköissä jatkuvat

Ammattilaisten suorittamat terveyden ja hyvinvoinnin kannalta tarpeelliset käynnit kotona, sairaalan osastoilla ja asumisyksiköissä jatkuvat

Julkaistu 19.3.2020
Näkyvissä 19.3.2020 alkaen
Perusturvassa on linjattu, että julkisen ja yksityisen puolen sosiaaali- ja terveysalan ammattilaisten suorittamat terveyden ja hyvinvoinnin kannalta tarpeelliset käynnit kotona, sairaalan osastoilla ja asumisyksiköissä jatkuvat niiltä osin kuin se on mahdollista. Näin pystytään varmistamaan myös koronavirusepidemian aikana esimerkiksi sairaudenhoidon jatkuminen sekä takaamaan asiakkaiden tarvitsema tuki.

Terveyden ja hyvinvoinnin kannalta tarpeellisiin käynteihin katsotaan esimerkiksi jalkahoito, fysioterapia tai muu vastaava hoito sekä esimerkiksi lapsiperheiden kotipalvelu ja perhetyö. Sosiaalihuollon viranhaltijoiden kotikäynnit asiakkaan elämän tukemiseksi ja palvelujen jatkumiseksi ovatkin tarpeellisia ja niiden tulee jatkua. Nykyisessä tilanteessa on tärkeää, että työntekijöiden suorittamat käynnit toteutetaan asiakkaan kannalta turvallisessa ympäristössä. Esimerkiksi kotikäyntejä tehdään kuten ennenkin tai jopa tiiviimmin. Hemmotteluhoitoihin lukeutuvien palveluiden, kuten kampaamopalveluiden, edustajia ei kuitenkaan voida ottaa vastaan muun muassa asumisyksiköissä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset huolehtivat normaaliin tapaan tarkoin hygieniasta vieraillessaan osastoilla, asumispalveluissa tai asiakkaan kotona. Erillisiä hygieniasuojia käytetään ainoastaan, jos hoidettavalla on oireita. Suojautumistarvikkeista on maailmanlaajuisesti pulaa ja niiden käyttö ohjataan niihin toimintoihin, joissa se on välttämätöntä. Henkilökunta ei tee asiakastyötä oireisena ja huolehtii aina riittävästä käsienpesusta.

On myös muistettava, että omaiset voivat edelleen huolehtia omasta kotioloissa asuvasta läheisestään. Hallitus on linjannut, että yli 70-vuotiaat velvoitetaan mahdollisuuksien mukaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa. Oireettomat läheiset voivat kuitenkin edelleen käydä auttamassa läheistään kotona esimerkiksi lääkkeiden jaossa, noudattaen hyvää käsihygieniaa. Tarpeettomia käyntejä tulee kuitenkin välttää. Myöskään ulkona liikkumista ei ole kielletty.

Lisätietoja antavat:

Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Pirjo Rehula, vanhuspalveluiden johtaja, puh. 044 701 4463
Sari Merimaa, vammaispalveluiden päällikkö, sosiaali- ja perhepalveluiden johtajan sijainen, puh. 044 701 0804

Aiheeseen liittyvää materiaalia:
www.pori.fi/korona
Päivitetty 19.3.2020 - Tulostettava versio -
 
 
 Merikarvian kunta • Kauppatie 40, 29900 Merikarvia • puh. 044 7246 333 • etunimi.sukunimi@merikarvia.fi
Sivuston toteutus: Hakosalo Innovations Oy