Huom! Olet Merikarvian kunnan arkistosivuilla, näitä sivuja ei enää ylläpidetä.
Siirry tästä Merikarvian kunnan nykyisille verkkosivuille: www.merikarvia.fi
Huom! Olet Merikarvian kunnan arkistosivuilla, näitä sivuja ei enää ylläpidetä.
Siirry tästä Merikarvian kunnan nykyisille verkkosivuille: www.merikarvia.fi
 
Suomeksi in English p� svenska
Info
Kar­tat
His­to­riaa »
Kunnan talous
Han­kin­nat
Yh­dis­tyk­siä »
Merikarvian kylätoiminta
» Ala­ky­lä
» Harvala-Peippu-Köörtilä-Pooskeri-Pohjansaha
  His­to­riaa
  Ky­lä­toi­min­taa
» Hon­ka­jär­vi »
» Kasala-Riispyy-Timmerheidi
» Koit­tan­kos­ki
» Ku­vas­kan­gas
» Lammela-Filppula-Etelämaa-Kangasniemi
» Lan­kos­ki
» Laut­ti­jär­vi
» Trols­si
» Tuo­ri­la »
Info > Merikarvian kylätoiminta > Harvala-Peippu-Köörtilä-Pooskeri-Pohjansaha

Harvala-Peippu-Köörtilä-Pooskeri-Pohjansaha

Yleistä

Merikarvian kylät ovat järjestäytyneet erikokoisiksi kylätoimikunniksi. Kirkonkylästä etelään mennessä ensimmäinen kylä on Alakylä. Sen jälkeen seuraavat rannikkokylät muodostavat H-P-K kylätoimikunnan. Siihen kuuluvat Harvala, Peippu, Köörtilä, Pooskeri ja Pohjansaha.

Harvalan, Peipun, Köörtilän, Pooskerin ja Pohjansahan kylät sijoittuvat peräkkäin Merikarvian rantaviivalle Alakylästä Porin Ahlaisten rajalle asti. Alueelta on hyvät kulkuyhteydet Etelästä rantatietä pitkin Meri-Poriin sekä Harvalasta valtatie 8:lle.

Nuorison kokoontumispaikkoina toimivat nykyisin linja-autokatokset, kun maitolaiturit ovat hävinneet maisemasta.

 
Kylätoimikunnalta on vuokrattavissa erilaisiin tilaisuuksiin ja juhliin seuraavia tarvikkeita:
- kaasugrilli+kaasupullo, vuokra 25 € tai pelkkä grilli 10 €
- koottavia pöytiä (2€) ja penkkejä (1€)/kerta. Riittävät isoonkin juhlaan!
Vuokrausta hoitaa puheenjohtaja Nina Anttila, p. 02) 551 2000
Palvelut
Kylillä on monipuolisia palveluja ja matkailukohteita. Tuoretta kalaa voi ostaa suoraan kalastajilta Köörtilässä. Kyliltä löytyy myös muun muassa kaksi veneveistämöä ja tilitoimistoa. Tarkempaa tietoa löytyy tämän sivun alalaidasta olevasta Palveluhakemistosta. Harvalassa Koivuniemen Herra on oivallinen tutustumiskohde lapsiperheille,
Tontit ja asunnot
Kylillä ei ole kunnan kaavoittamaa asuntotonttialuetta, mutta yksityiset maanomistajat ovat innokkaita myymään maata asuntoja varten. Kylätoimikunnasta saa yhteystietoja. Tietoja myytävistä kiinteistöistä saa myös kunnanvirastolta.
Ikä- ja elinkeinorakenne
Kylien ikärakenne on vanhusvoittoinen, vaikka lapsia ja nuoria kylillä on runsaasti. Tämä näkyy kylän raitilla varsinkin iltaisin ja viikonloppuisin.
H-P-K -kylätoimikunta
Kylätoimikunta toimii kyläläisten parhaaksi. Yhteinen matonpesupaikka ja uimaranta Merimaan sillan pielessä ovat kylätoimikunnan talkootyön voimanponnistus.
Kylätoimikunta on ollut mukana Merikarvian Kylät ry:n yhteisissä Alma-rahoitteisessa hankkeissa, joilla on haettu elinvoimaa kyliin. Kylätoimi-kunta on rakentanut hankkeiden osarahoituksen turvin kyliinsä kolme linja-autokatosta. Ne toimivat myös nuorison kokoontumispaikkoina.
Historia
Kylien historia on mielenkiintoinen ja värikäs. Tutustumalla menneeseen ymmärrämme paremmin myös nykyisyyttä. Kylien historia limittyy koulun historiaan. Peipun koulun 75-vuotishistoriikin on koonnut eläkkeellä oleva opettaja Reijo Ostamo. Sitä on myynnissä Kirjussa, p.(02) 5512 000, josta sen voi tilata myös postitse kotiin toimitettuna. Kuoressa on kirjan lisäksi pankkisiirto, millä kirjan ja postimaksun voi suorittaa kylätoimikunnan tilille.
Mattolaituri on kunnostettu uusimalla koko laiturin kansi ja muuttamalla se kaksipaikkaiseksi. Laituri laitetaan veteen heti, kun ilmat lämpeävät! Toivottavasti sää suosii pesijöitä koko kesän.
Uimarantatalkoot non stoppina
Uimarantaa kunnostetaan Merimaan sillan kupeessa aina kun aikaa vaan löytyy ja sää on otollinen.

Jokainen voi omalta osaltaan osallistua paikkojen kunnossa pitämiseen keräämällä omat roskansa mukaan. Jos huomaatte puutteita uimakopeissa tai puuvessassa, niin ilmoittakaa puheenjohtajalle tai sihteerille.
Innokkaimmat voivat käydä raivaamassa pusikoita. Ranta saadaan pysymään avarampana, kun puskat pidetään kurissa ja puiden oksia karsitaan. Vielä on edessä uuden hiekan tuominen rantaan, kunhan heinätupot saadaan kitkettyä pois. Oksasakset, vesuri, saha tai harava ovat sopivat työkalut työn sujumisen kannalta. Reipasta talkoohenkeä kaivataan


Kylillä olevat palveluntarjoajat löytyvät liitteenä olevasta palveluhakemistosta:
Harvala-Peippu-Köörtilä kylätoimikunnan
puheenjohtaja Nina Anttila, 0400 687 121;
sihteeri Tiina Tervo, 045 276 7177

Päivitetty 26.10.2020 - Tulostettava versio -
 
 
 Merikarvian kunta • Kauppatie 40, 29900 Merikarvia • puh. 044 7246 333 • etunimi.sukunimi@merikarvia.fi
Sivuston toteutus: Hakosalo Innovations Oy